Verleden niet belangrijk voor Stam: ''Feyenoord is een topclub''

De robuuste verdediger van weleer Jaap Stam moet PEC Zwolle behouden voor de Eredivisie. Het begin van de kersverse hoofdtrainer van de Zwollenaren was veelbelovend met tien punten uit de eerste vier duels. De laatste twee wedstrijden tegen ADO Den Haag (1-0) en De Graafschap (0-3) gingen echter verloren.

Desondanks maakt de 46-jarige Kampenaar indruk in Zwolle. Hij werd zelfs al genoemd als mogelijke opvolger van Giovanni van Bronckhorst bij Feyenoord. Toen men in Rotterdam topkandiaat Dick Advocaat zagen afhaken, sijpelde de naam van Stam al gauw rond het in het geruchtencircuit.

Naar eigen zeggen houdt Stam zich niet bezig met de geruchten. "Al kun je wel zeggen dat het mooi is als ze je naam noemen", zegt de kersverse trainer van PEC Zwolle in De Telegraaf. "Feyenoord is een topclub en uiteindelijk wil je zelf altijd een keer stappen maken, maar ik ben hier net begonnen."

Twee maanden geleden ondertekende hij een contract tot het einde van volgend seizoen bij PEC, als opvolger van John van ’t Schip. Daarbij steekt hij zijn ambitie niet onder stoelen of banken en een eventuele overstap naar de Rotterdammers ziet hij dan ook niet als een belemmering. "Toen ik bij Willem II zat, ben ik naar PSV gegaan. Maar ik kon ook naar Feyenoord, dat interesse had. Je maakt keuzes om bepaalde beweegredenen."

"In het trainersvak, en zelfs als je speler bent, heb je het niet zelf voor het uitkiezen waar je naartoe wil. Iedereen heeft ambities. Je wilt naar een bepaald niveau toe en dan is het afwachten waar je de kans krijgt in de top van Nederland, of ergens anders, om jezelf te laten zien. Maar dat is nu niet aan de orde", herhaalt Stam. "En laat duidelijk zijn: bij mij is alles erop gericht om het maximale uit PEC te halen. Er ligt namelijk nogal een flinke taak", besluit hij. 

Lees meer:
0 reacties
Agenda
do
25/04
SC Heerenveen
18:45
PSV
zo
5/05
PSV
12:15
Sparta Rotterdam
zo
12/05
Fortuna Sittard
14:30
PSV
zo
19/05
PSV
14:30
RKC Waalwijk
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 30 78 81
2 Feyenoord 30 54 72
3 FC Twente 30 26 60
4 AZ 30 24 55
5 Ajax 30 7 48
6 NEC 30 15 47
7 FC Utrecht 30 2 45
Bekijk de hele stand