Voormalig PSV'er zit weer goed in zijn vel: ''Had het mentaal heel zwaar''

( 0 reacties)
Voormalig PSV'er zit weer goed in zijn vel: ''Had het mentaal heel zwaar''

Ooit was hij een van de veelbelovende talenten bij PSV, nu moet hij er alles aan doen om zijn basisplek bij De Graafschap weer te heroveren. Middenvelder Stef Nijland kende betere periodes in zijn carrière, maar is weer op de goede weg terug.

"Ik had het mentaal heel zwaar", vertelt hij tegen De Gelderlander over het moment dat hij door De Graafschap-trainer Henk de Jong uit de basis werd gehaald. "Ik wist niet wat me overkwam en ging nadenken. We zaten als ploeg in een moeilijke fase, maar ik had toch ook goede wedstrijden gespeeld?"

"Ik speelde een paar mindere wedstrijden, zo eerlijk moet ik zijn", weet hij nu. "De trainer had meerdere spelers kunnen slachtofferen, maar koos voor een ander systeem. Daar paste ik niet in. Na een gesprek met de trainer was de lucht geklaard en heb ik de knop omgezet. Ik heb de strijd nooit opgegeven. Ik knok op mijn eigen manier voor mijn kansen. Ik moet mee in de strijd die wordt gevraagd in degradatievoetbal. Maar ik probeer me ook voetballend te onderscheiden. Daar ligt mijn kracht", aldus de 30-jarige. 

Nijland werd afgelopen zomer gezien als de grote aankoop van de club uit Doetinchem. "Of ik meer druk voel doordat ik als grootste zomeraanwinst wordt bestempeld? Nee, daar heb ik geen last van", stelt hij. "Ik wil gewoon laten zien wat ik in huis heb. Niet zozeer tegenover het grote publiek, maar wel voor mezelf en het team."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 3 augustus 2019
20:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›