Castro blikt terug: ''Hoewel het maar een korte periode was, volg ik PSV nog altijd''

Bram Castro was in het seizoen 2010/2011 drie maanden lang derde keeper van PSV. De keeper keepte echter de meeste wedstrijden voor Heracles Almelo, de tegenstander van vanavond.

Castro, die afgelopen zomer vertrok voor een avontuur bij het Belgische KV Mechelen, kan zich de wedstrijd van vorig jaar nog goed herinneren. De keeper blonk uit, maar in de allerlaatste minuut was het PSV dat er met de overwinning vandoor ging. ''Uiteindelijk werd het een heel frustrerende dag voor ons'', vertelt hij tegenover PSV. ''Als je een punt kan pakken tegen koploper PSV is dat fantastisch, maar helaas. Volgens mij was het echt de allerlaatste aanval van de wedstrijd, want er werd niet eens meer afgetrapt daarna. Echt zuur. Ik denk niet dat dat geluk is, maar juist een kwaliteit. Je staat als tegenstander zó onder druk tegen PSV, dan kun je het op een gegeven moment ook niet meer tegenhouden.''

''Heel veel clubs hebben het moeilijk in Almelo. Zeker topploegen, die spelen sowieso niet graag op kunstgras'', vervolgt Castro. ''Duels tegen PSV, Ajax, of Feyenoord vond ik altijd een beetje tweeledig. Als je na vijf of tien minuten met 1-0 achter stond, was de kans groot dat je er uiteindelijk vier, vijf, zes om je oren kreeg. Maar als je de eerste twintig minuten schadevrij doorkwam begon je stilletjes te hopen op een resultaat. Dat is een aantal keer aardig gelukt en daar is vorig seizoen een mooi voorbeeld van. Maar ja, die laatste seconden.''

Ook blikt Castro terug op zijn korte tijd in Eindhoven. ''Jeroen Zoet had wat fysieke problemen indertijd. Hoewel het maar een korte periode was, volg ik PSV nog altijd. Er staat echt een team. Dat was de vorige jaren ook zo, maar nu spelen ze ook echt leuk voetbal. Ze draaien echt een heel goed seizoen'', aldus de oud-keeper van PSV en Heracles Almelo.