''Begreep dat PSV Luc een beetje lieten zwemmen, hij hoorde nergens echt bij''

( 2 reacties)
''Begreep dat PSV Luc een beetje lieten zwemmen, hij hoorde nergens echt bij''

Oud-PSV-speler Luc Nilis zit goed in zijn vel. De spitsentrainer stapte dit seizoen op verzoek van vriend en voormalig PSV-manager Stan Valckx over van PSV naar VVV Venlo, en dat bevalt goed. 

"Ik weet er ook het fijne niet van, maar ik begreep dat ze (PSV, red.) Luc een beetje lieten zwemmen. Hij hoorde nergens echt bij", zegt Valckx in gesprek met Voetbal International. "Daar is hij wel gevoelig voor. Bij ons heeft hij een duidelijke inbreng in de staf, overlegt hij altijd mee in het trainerskamertje. Hier kan Luc zichzelf zijn en zich gewaardeerd voelen. Hij is hier happy, dat zie ik aan hem", concludeert hij. 

Het was diezelfde Valckx die Nilis destijds bij PSV een baan als spitsentrainer en scout aanbood. Afgelopen zomer haalde hij hem naar VVV. "Ik beslis zoiets niet alleen, maar gelukkig klikte het ook meteen tussen Luc en de staf. Als persoon past hij bij VVV en als assistent-trainer voegt hij iets toe wat we nog niet hadden", aldus de Limburger. "Ik zie en hoor dat ook terug. Spelers, zaakwaarnemers, de staf; iedereen ziet de toegevoegde waarde van Luc."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 5 Dec 2018 om 23:27
  • Quote van 5 Dec 2018 om 20:02
   Doodzonde dat hij niet meer jij PSV rondloopt. Daar hadden de spitsen zoveel van kunnen leren nog. Wereldspeler
  Inderdaad een wereldspeler, maar ook iemand die veel aan PSV te danken heeft. Dat werd in zijn boek nog eens duidelijk. Maar het mooie is dat hij zelf nooit negatief over PSV spreekt, nu ook weer Valckx die het suggereert... Luc is een PSV held forever!
 • 5 Dec 2018 om 20:02
  Doodzonde dat hij niet meer jij PSV rondloopt. Daar hadden de spitsen zoveel van kunnen leren nog. Wereldspeler
zondag 22 september 2019
16:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›