Fenerbahçe-preses ontdekt bizar complot tegen Cocu: ''Ze hebben alles gewist''

( 0 reacties)
Fenerbahçe-preses ontdekt bizar complot tegen Cocu: ''Ze hebben alles gewist''

Er lijkt een bizar complot tegen voormalig PSV-trainer Phillip Cocu gaande in Turkije. Fenerbahçe-president Ali Koç heeft in een uitgebreid interview met het clubkanaal allerlei details naar buiten gebracht. De preses ontdekt dat Cocu van binnenuit werd weggepest.

Turgay Altay, Murat Ozturk en Alper Asci, die deel uit maakten van de technische staf, zijn daarom ontslagen. "De drie ontslagen trainers hebben alle informatie over spelers, wedstrijden en trainingen gelekt naar een derde partij, inclusief videobeelden", liet Koç weten. "Alle informatie en statistieken van vorig seizoen zijn stiekem gewist."

"Nadat Erwin Koeman bij de staf kwam, kreeg hij bepaalde taken die eerder in handen waren van Turgay Altay", vervolgt de preses. "Daarna hebben de trainers die vanuit vorig jaar nog deel uitmaakten van de technische staf besloten Cocu niet meer te helpen. Verschillende spelers klaagden over vermoeidheid. Zij voelden zich niet fit tijdens de wedstrijden."

"Dit kwam doordat de fitnesstrainers de informatie over vermoeidheidsklachten niet hebben overgedragen aan de trainer", weet Koç weten. "Er is door de drie ontslagen trainers zo zwaar getraind, dat er zware blessures hadden kunnen ontstaan. Spelers klaagden over die trainingen, maar ook dat werd niet doorgegeven aan Cocu."

Het meest bizarre moment vond plaats voor de topper tegen Besiktas en de Europa League-wedstrijd tegen Spartak Trnava. "Voor de wedstrijd tegen Besiktas lag er plotseling een kleed in de kleedkamer. De drie trainers die later ontslagen zijn, zeiden tegen de spelers dat Besiktas gaat winnen en we gaan het lijk van de coach in het tapijt wikkelen. Toen dat verhaal bij mij terecht kwam, heb ik hen meteen ontslagen."

Koç is van mening dat Cocu veel meer krediet verdient bij Fenerbahçe. "Cocu wilde Giuliano en Souza niet verkopen, maar wij konden 25 miljoen euro niet weigeren. Het is daarna echter niet makkelijk geweest om een selectie samen te stellen met jonge spelers en een budget van slechts elf of twaalf miljoen euro. Wij zijn een bepaalde weg ingeslagen en die weg blijven we volgen. Phillip Cocu blijft honderd procent zeker onze trainer. We laten alle onrust nu achter ons", aldus de voorzitter.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 3 augustus 2019
20:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›