Homepage » Historie & oud-spelers » Grote domper voor Van Ginkel: acht maanden uit de roulatie

Grote domper voor Van Ginkel: acht maanden uit de roulatie

( 0 reacties)
Grote domper voor Van Ginkel: acht maanden uit de roulatie

Chelsea-middenvelder Marco van Ginkel kan de komende maanden niet in actie komen, zo meldt de Engelse topclub op de officiële website. De 25-jarige Van Ginkel, die in het afgelopen seizoen op huurbasis uitkwam voor PSV, is geopereerd aan zijn rechterknie en moet naar verwachting acht maanden revalideren. Hierdoor kan hij pas op zijn vroegst in maart 2019 weer spelen.

Van Ginkel had al enige tijd last van zijn knie en vorig seizoen moest hij ook enkele wedstrijden van PSV missen door knieklachten. Verder speelde hij in een paar wedstrijden met een injectie. Een operatie was nu eigenlijk wel noodzakelijk. Een andere optie was om rust te houden of met injecties te spelen. In samenspraak met Chelsea is uiteindelijk gekozen voor een operatie.

De middenvelder moest door zijn knieklachten een transfer al voorzichtig uit zijn hoofd zetten. Eerder werd al bekend dat PSV Van Ginkel niet opnieuw zou huren, maar onlangs toonde Fenerbahçe, de nieuwe club van trainer Phillip Cocu, wel interesse in Van Ginkel. Tot een overgang zal het echter voorlopig niet komen door de operatie.

Van Ginkel heeft nog een contract tot medio 2020 bij Chelsea en hij kwam sinds de winterstop van het seizoen 2015/2016 op huurbasis uit voor PSV. Voor PSV was hij enorm belangrijk met 29 goals in 56 competitieduels. Eerder werd de oud-speler van Vitesse door Chelsea al verhuurd aan AC Milan en Stoke City.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 24 februari 2019
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›