PSV wil 'flow' vasthouden: ''Ik vind het niet alleen qua stand een topper''

PSV gaat zondagmiddag op bezoek bij PEC Zwolle. Op papier is er sprake van een heuse topper. PSV treft namelijk de huidige nummer drie van de Eredivisie.

"Ik vind het niet alleen qua stand een topper", zegt trainer Phillip Cocu tegenover Voetbal International. "Ik vind dat PEC als team heel goed in elkaar steekt. Het is een echte eenheid die met plezier en vertrouwen voetbalt. Als die twee zaken in orde zijn, ga je als team groeien en dat is bij PEC gebeurd. Ze staan goed georganiseerd en verdedigen met de hele ploeg. Maar ze durven ook vooruit te voetballen en druk te zetten, terwijl ze zich ook comfortabel voelen als ze inzakken."

PSV reist met een goed gevoel af naar PEC Zwolle. Ook de internationals zijn vol vertrouwen teruggekeerd. "Na de interlandweek en na de training met de volledige groep heb ik wel een indicatie van hoe we ervoor staan", meent Cocu. "Ik heb weer veel goede dingen gezien van voor de interlandweek. Dat geeft me veel vertrouwen."

PSV verloor dit seizoen pas eenmaal en lijkt op titelkoers. "We zijn er echt nog lang niet, maar we hebben wél een versnelling ingezet", aldus Cocu, die de flow wil vasthouden. "Flow is iets ongrijpbaars, maar je moet het koesteren als je er in zit. We hebben nu een wat langer blok met zeven wedstrijden tot aan de winterstop, waarvan een aantal pittige. We gaan echt nog wel hobbels tegenkomen. Het gaat me te ver om te zeggen dat als we die zeven duels winnen we al kampioen zijn. Zover wil ik niet eens vooruit kijken, we blijven het gewoon van wedstrijd tot wedstrijd bekijken."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
do
25/04
SC Heerenveen
18:45
PSV
zo
5/05
PSV
12:15
Sparta Rotterdam
zo
12/05
Fortuna Sittard
14:30
PSV
zo
19/05
PSV
14:30
RKC Waalwijk
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 30 78 81
2 Feyenoord 30 54 72
3 FC Twente 30 26 60
4 AZ 30 24 55
5 Ajax 30 7 48
6 NEC 30 15 47
7 FC Utrecht 30 2 45
Bekijk de hele stand