Teleurstellend PSV kiezelhard onderuit op bezoek bij koploper Ajax

PSV heeft zondag averij opgelopen in de strijd om het kampioenschap. Tegen koploper Ajax werd in de Johan Cruijff ArenA met 5-0 verloren door de ploeg van Roger Schmidt.

In de negentiende minuut kwam Ajax op een 1-0 voorsprong. Dusan Tadic bereikte Steven Berghuis op de rand van de zestienmeter en die schoot de bal hard achter Joël Drommel. PSV was op het halfuur dichtbij de gelijkmaker via Olivier Boscagli. Een vrije trap werd knap uit de hoek gehaald door Remko Pasveer.

Tien minuten na rust leek PSV steeds dichterbij de gelijkmaker te komen. Aan de andere kant werd er echter gescoord. Sebastien Haller kopte een corner tegen de touwen. Niet veel later werd het 3-0. PSV knoeide in het uitverdedigen, waarna Antony na een uitgespeelde aanval simpel af kon werken. Ook werd het nog 4-0. Invaller Davy Klaassen schoot de bal in de verre hoek. Dusan Tadic deed in de extra tijd nog een duit in het zakje. De Servische aanvaller maakte zijn honderdste goal in het shirt van Ajax.