Sangaré oogst lof: ''Vooral de buitenwereld vergeet dat wel eens''

0
Sangaré oogst lof: ''Vooral de buitenwereld vergeet dat wel eens''

Ibrahim Sangaré verovert steeds meer harten in Nederland. De controlerende middenvelder had een moeizame start in Eindhoven, maar laat inmiddels iedere wedstrijd zijn waarde zien. André Ooijer is dan ook lovend.

"Ibrahim is een geweldig goede speler. Hij is heel belangrijk voor ons als team. Zijn kwaliteit ligt vooral in het veroveren van ballen. Op het moment dat hij dat heeft gedaan, moet hij de bal zo snel mogelijk vooruit spelen. Daar zit vaak veel risico aan, waardoor je ook wel eens balverlies lijdt. Als hij nog minder balverlies lijdt, wordt hij nog beter", vertelt de assistent-trainer bij PSV TV.

"Wat de moeilijkheid af en toe met hem is, is dat hij alleen maar Frans praat", vervolgt Ooijer. "Hij is er wel echt mee bezig om een andere taal te spreken. Ik heb het zelf meegemaakt toen ik naar Engeland ging. Je komt gewoon in een andere wereld terecht. Het is een ander leven, een nieuwe cultuur, een vreemde taal. Maar Engels praten we allemaal al. Die jongen komt hier en praat geen woord Nederlands en heel weinig Engels. Dan is het heel moeilijk."

Volgens de assistent heeft de Ivoriaan tijd nodig. "Vooral de buitenwereld vergeet dat wel eens. Vorig jaar zette Ibrahim de weg omhoog in en dit seizoen is hij na zijn blessure geweldig teruggekomen. Hij begint zelfs te scoren." 

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Saturday 30 October 2021
16:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›