Vertessen ziet verschil: ''Vorig seizoen hadden we meer eilandjes''

0
Vertessen ziet verschil: ''Vorig seizoen hadden we meer eilandjes''

Yorbe Vertessen krijgt steeds vaker de kans zichzelf te laten zien bij PSV. De 20-jarige Belg moest vorig seizoen nog erg wennen toen hij was aangesloten bij de eerste selectie van PSV.

"De groep van vorig seizoen had meer eilandjes. Nu ben ik beter op mijn plek. Het is warmer en we zijn veel meer één team. Waaraan ik moest wennen? Gewoon het vinden van mijn weg. Ik ben nog jong. Dan ben je vaak spullendrager en word je soms getest door teamgenoten. Dat vind ik lastig, maar uiteindelijk ben ik ook daar overheen gekomen", begint Vertessen bij ELF Voetbal.

Naar eigen zeggen is Vertessen een denker. Om deze reden wordt hij geholpen door een mental coach. "Ik ben heel zelfkritisch, maar kan daarin ook doorslaan. Dan ben ik te negatief over mezelf Dan dacht ik dat ik heel slecht was, maar dat viel volgens de trainers wel mee. Als ik twee kansen miste, had je de rest van de wedstrijd niets aan me. Dat heb ik nog steeds, al gaat het al een stuk beter."

Ook kampte Vertessen lange tijd met hamstringklachten. "Dat was geen leuke periode. Ik denk dat het komt doordat ik in de groei was. Door mijn explosiviteit kwam dat extra aan de oppervlakte. Ik heb er geen andere reden voor gevonden."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Saturday 30 October 2021
16:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›