Van der Gijp haalt uit: ''Ik geloof niet waar hij mee bezig is''

0
Van der Gijp haalt uit: ''Ik geloof niet waar hij mee bezig is''

Roger Schmidt lijkt steeds meer weerstand te krijgen. De trainer wisselt elke wedstrijd de helft van zijn selectie en niemand lijkt drie complete wedstrijden in de week te kunnen spelen.

"Ik geloof helemaal niet waar hij mee bezig is", begint René van der Gijp kritisch bij Veronica Inside. "Natuurlijk heb je in een elftal blessuregevoelige spelers, maar die hoeven niet in het rood te komen een blessure te krijgen. Dat kan zelfs tijdens het tandenpoetsen. Kijk naar Jordan Henderson van Liverpool, die speelt zeventig wedstrijden in het rood. Maar die is fit."

De analist stelt dat Cody Gakpo en Noni Madueke niet zo vaak naar de kant hoeven, omdat ze weinig met blessures te maken hebben. "Maar bij Van Ginkel snap ik het wel. Die jongen heeft bijna drie jaar niet gevoetbald. Die kun je natuurlijk niet drie wedstrijden in een week laten spelen. Voor Götze geldt dat ook. Die speelt op zeventig procent en dan moet je maar hopen dat hij niet alsnog geblesseerd raakt."

Schmidt gooit zijn opstelling veel vaker door elkaar dan bijvoorbeeld Erik ten Hag en Arne Slot, stelt Van der Gijp. "Klaassen is niet blessuregevoelig. Moet je kijken wat die in een wedstrijd afloopt. Die zit soms wel hoger dan in het rood, maar dat maakt voor hem niet uit", aldus de oud-speler, waarna Johan Derksen inhaakt: "Toornstra wil ook elke week spelen. Laat hem dat dan ook doen."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Saturday 30 October 2021
16:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›