Oppermachtig PSV zet nieuwe stap richting CL met overtuigende zege

PSV heeft weer een overtuigende zege geboekt in de voorronde van de Champions League. Eerder werd twee keer gewonnen van Galatasaray, nu had FC Midtjylland niets te vertellen in Eindhoven: 3-0.

Gesterkt door de 23.500 supporters in het Philips Stadion viel PSV voortdurend aan tegen de Deense ploeg. De fans moesten achttien minuten wachten op de eerste treffer van de wedstrijd. Madueke liet het stadion ontploffen door met een geweldige pegel de doelman te verschalken. Het was het startsein van een geweldige fase. Snel volgden namelijk ook de tweede en de derde goal.

Mario Götze tekende in minuut 28 voor de tweede treffer. Hij nam de bal uitstekend mee en had bij het schot mazzel dat de bal van richting werd veranderd door een Deense verdediger. Drie minuten later was Cody Gakpo de gevierde man na een geweldige aanval over meerdere schijven. Madueke gaf de bal laag voor, waarna Eran Zahavi de bal met zijn hak kon verlengen. Met dat cadeautje wist de international van Oranje wel raad.

Het was meteen de laatste treffer van de wedstrijd, maar niet omdat de Eindhovenaren het rustiger aan gingen doen. De ploeg van Roger Schmidt bleef zoeken naar meer doelpunten, maar het ontbrak te vaak aan een goede laatste pass, focus voor de goal of domweg geluk. Daar zal niemand echter om malen na het laatste fluitsignaal: met de klinkende zege doet PSV goede zaken om de play-offs voor de Champions League te bereiken.