Kranten lyrisch over PSV: ''De start van deel twee Project-Schmidt''

0
Kranten lyrisch over PSV: ''De start van deel twee Project-Schmidt''

De Nederlandse kranten zijn donderdag lyrisch over het 'opgepimpte' PSV van Roger Schmidt na de 5-1 zege op Galatasaray. Zo spreekt De Volkskrant over 'een veelbelovende start van deel twee Project-Schmidt.'

"De nieuwelingen zijn het levende bewijs van hetgeen waaraan het PSV vorig seizoen ontbrak: ervaring en leiderschap", begint de genoemde krant, doelend op verdedigers André Ramalho, Philip Mwene en middenvelder Davy Pröpper. 

"Het moet de juiste mix vormen met het talent van Noni Madueke, Cody Gakpo, Yorbe Vertessen en Mohamed Ihattaren, al lijkt laatstgenoemde nog altijd niet in de plannen van Schmidt voor te komen."

De Telegraaf keek vooral naar de hattrickheld Eran Zahavi. "Hij was het speerpunt van een PSV dat heel aardig opereerde. Na de 2-1 leefde Galatasaray even op. Maar van bijvoorbeeld Ryan Babel, die voortdurend uitgefloten werd, had PSV niets te duchten. De Turken hadden dat van Zahavi des te meer."

Ook het Algemeen Dagblad richtte zijn pijlen op de spits van PSV. "Niet alleen vanwege zijn assist en drie goals werd Zahavi bij PSV de man van de wedstrijd, maar ook omdat hij voortdurend de defensie van Galatasaray afjoeg. Vorig jaar leek soms alles tegen te zitten voor de spits van PSV, maar de start van zijn nieuwe seizoen was gisteren prima."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Saturday 30 October 2021
16:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›