Schmidt: ''Ik identificeer me voor honderd procent met de club''

0
Schmidt: ''Ik identificeer me voor honderd procent met de club''

Roger Schmidt staat erom bekend voor de langere termijn ergens aan de slag te willen. Bij PSV is de Duitse trainer inmiddels begonnen aan zijn tweede seizoen als hoofdtrainer.

"Als ik ergens ben, als speler of trainer, dan is het ook mijn club en identificeer ik me daar voor honderd procent mee", begint Schmidt bij Voetbal International. "Toen ik zelf nog voetbalde, was ik er totaal niet mee bezig om trainer te worden. Ik dacht: Als je geld wilt verdienen, doe je dat met een vak waarvoor je hebt gestudeerd. Ik heb destijds wel enkele trainersdiploma’s gehaald, maar zag het meer als hobby dan als mogelijk beroep."

"Ik heb altijd collectief gedacht. Als speler wist ik al: Wij kunnen niets bereiken als we geen team zijn. Ik ben trainer geworden omdat ik het leuk vind en graag in het voetbal actief ben. Maar het is alleen leuk als we goed spelen en er een goede cultuur is in het team en binnen de club. Een sfeer waarbij iedereen zich prettig voelt, belangrijk is en een inbreng kan hebben", gaat de oefenmeester van PSV verder.

Schmidt moet zich naar eigen zeggen kunnen identificeren met zijn elftal. "Mijn team moet actief zijn en saamhorigheid tonen. Ik wil verbinding zien tussen de spelers. Als zij dat niet kunnen opbrengen en geen plezier in voetbal uitstralen, heb ik er ook geen plezier in. Het is mijn verantwoordelijkheid als trainer om daarvoor te zorgen, zodat zij zich maximaal kunnen ontwikkelen."

 

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Saturday 14 August 2021
18:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›