Memphis looft PSV-aanvaller: '' Super direct, diepte, snel''

0
Memphis looft PSV-aanvaller: '' Super direct, diepte, snel''

Door een snelle counter met Donyell Malen aan de basis scoorde Nederland donderdag de beslissende 2-0 tegen Oostenrijk. Teamgenoot Memphis Depay is vol lof over de PSV-aanvaller.

"Dat is een andere speler dan Wout of ik. Super direct, diepte, snel. Er gaan natuurlijk ruimtes vallen, Oostenrijk was ook moe. Met Donyell, Quincy, Luuk die ballen vasthoudt, Wout ook... dan weet je dat er ruimte gaat komen. Dan moet er één gaan lopen en sta je zo voor het doel", begint Memphis bij de NOS.

Memphis zelf miste in de eerste helft al een megakans. "Dat kan gebeuren. De volgende gaat er wel in", vervolgt hij. "We vonden niet echt de combinaties. We verloren de ballen een beetje slordig, dat was niet top om te zien. Maar we leverden strijd en bleven hard werken en drukzetten. Daar moeten we ook naar kijken. Daardoor denk ik ook dat we die zege boeken."

Memphis ziet dat de aanval nog wel moet verbeteren. "Communiceren. Ook in de rust en op trainingen. We moeten een beetje weten van elkaar hoe we willen spelen, hoe we de tegenstander pijn kunnen doen. Ik denk dat er ruimte was om te voetballen, zeker in de eerste helft, maar wel tot een bepaalde hoogte. Dan moet er beweging komen. Ik denk dat dat niet het geval was."

 

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Saturday 14 August 2021
18:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›