Zahavi komt met statement: ''Uitleggen wat er écht aan de hand is''

0
Zahavi komt met statement: ''Uitleggen wat er écht aan de hand is''

Eran Zahavi heeft opnieuw van zich laten horen via sociale media over het conflict tussen Israël en de Palestijnen. De spits van PSV bewerkte een Israëlische vlag in een foto van Paul Pogba en Amad Diallo die met een Palestijnse vlag rondliepen.

"Nu ik jullie aandacht heb, is het tijd om uit te leggen wat er écht aan de hand is. Niemand van jullie is op de hoogte van de achtergrond van het conflict. Misschien weten jullie niet eens waar Gaza en Jeruzalem liggen. Beter zetten jullie social media in om op te roepen tot vrede van beide kanten. Alles wordt dan een stuk eenvoudiger", schrijft Zahavi op Instagram.

Zahavi wil een aantal dingen duidelijk maken. "Allereerst wil Israël geen Palestijnen in Gaza schaden. Hamas vuurde de eerste schoten af toen het begon met het lanceren van raketten op Israëlische burgers, wat leidde tot escalatie. Hamas lanceert zijn raketten vanuit dichtbevolkte gebieden, vanuit scholen, ziekenhuizen en woningen. Hamas gebruikt de bevolking van Gaza als een menselijk schild voor zijn soldaten en leiders."

"Hamas richt zijn raketten op dichtbevolkte Israëlische steden om één reden: om vrouwen, mannen en kinderen te doden. Hamas-raketten doden. Het is ons recht en onze plicht om onszelf te verdedigen en onze mensen te beschermen. Ieder ander land ter wereld zou precies hetzelfde doen. We hopen allemaal op rust en stilte", vervolgt de spits. "Bedankt, jongens. We waarderen de steun van iedereen over de hele wereld", sloot hij enig cynisch af.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Saturday 30 October 2021
16:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›