Data wijzen uit: Max de beste PSV'er van dit eredivisieseizoen

1
Data wijzen uit: Max de beste PSV'er van dit eredivisieseizoen

Volgens het Zwitserse onderzoeksbureau CIES is Philipp Max de best presterende PSV'er van het huidige eredivisieseizoen. Hij staat op de zestiende plaats.

Dusan Tadic de beste speler van de Eredivisie. Aan de hand van data en statistieken blijft hij Steven Berghuis nipt voor. De ranglijst is gebaseerd op data van CIES en statistiekenplatform InStat. Op die lijst scoren de Eindhovenaren dus opvallend laag, aangezien de ploeg nog altijd tweede staat in de competitie. Ajax, Feyenoord, AZ en Vitesse hebben dus allemaal een speler die het individueel beter doet dan de beste PSV'er.

Na Max is de eerstvolgende PSV'er weer een verdediger. Olivier Boscagli is terug te vinden op plaats 21. Jordan Teze is de derde speler die onder contract staat in het Philips Stadion. Hij staat een plaats onder zijn teamgenoot.

1 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 6 May 2021 om 11:48
    Tja, dat heb je met statistieken die niets betekenen. Balbezit, passes, gewonnen duels, overtredingen, slidings en weet ik wat. Uiteindelijk gaat het alleen om meer doelpunten maken dan de tegenstander. Verder niets.
Saturday 14 August 2021
18:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›