Mvogo dankbaar: ''Ik wilde hem daar zo graag iets voor teruggeven''

Yvon Mvogo werd afgelopen zomer naar Eindhoven gehaald. Hoewel hij aanvankelijk een aantal keer de fout in ging, heeft hij het vertrouwen gekregen van Roger Schmidt en is hij een vaste waarde in het doel van de Eindhovenaren.

"Ik had voor mijn komst naar PSV drie jaar weinig gespeeld en dat heeft me toch parten gespeeld", erkent Mvogo in het Eindhovens Dagblad. "Het is een vak waarin je op intuïtie, maar ook op routine situaties moet managen en waarin je af en toe een fout maakt."

"Nu heb ik pas echt het gevoel dat ik er lekker in begin te komen", geeft de keeper aan. "Zeker met thuispubliek voelt het totaal anders dan in een leeg stadion. Als keeper scheelt dat veel. Je durft met de steun van de supporters soms overtuigend voor een bal te gaan, waar je zonder toeschouwers misschien blijft staan."

Dat het nu goed gaat, heeft hij te danken aan Roger Schmidt. "Het was voor hem in het begin ongetwijfeld niet makkelijk, toen ik twee grote fouten heb gemaakt en er druk op ons kwam", zegt de Zwitser. "Dan merk je pas hoe een trainer is. Ik heb nooit een seconde twijfel bij hem geproefd, hij was geen moment kwaad en de trainer steunde me door aan te geven dat hij snapte waar ik doorheen ging."

"Dat is een zegen op het moment dat je het mentaal even zwaar hebt", vervolgt de international. "De trainer liet me altijd voelen dat hij waardering had voor mijn kwaliteiten, wat ik al merkte in de gesprekken die we voor mijn komst naar PSV hadden. Ik wilde hem daar zo graag iets voor teruggeven, maar het is ons niet gelukt om een prijs te pakken. Voor heel PSV en zeker voor de trainer vind ik dat ongelooflijk jammer."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
do
25/04
SC Heerenveen
18:45
PSV
zo
5/05
PSV
12:15
Sparta Rotterdam
zo
12/05
Fortuna Sittard
14:30
PSV
zo
19/05
PSV
14:30
RKC Waalwijk
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 30 78 81
2 Feyenoord 30 54 72
3 FC Twente 30 26 60
4 AZ 30 24 55
5 Ajax 30 7 48
6 NEC 30 15 47
7 FC Utrecht 30 2 45
Bekijk de hele stand