''PSV blijft qua speelpeil zigzaggend over de velden trekken''

0
''PSV blijft qua speelpeil zigzaggend over de velden trekken''

PSV leek voor de winterstop serieus mee te doen in de strijd om het kampioenschap, maar inmiddels is de tweede plaats het hoogst haalbare. De club moet het uitvechten met AZ.

''PSV blijft qua speelpeil zigzaggend over de velden trekken. Ook tijdens de 3-0-zege op Heracles afgelopen zondag leek het of er in Eindhoven een omgekeerde actiefilm werd vertoond, met alleen vermaak en overtuigend spel vóór de pauze'', schrijft Bart Vlietstra in de Volkskrant. Dat de Eindhovenaren geen hele wedstrijd kunnen domineren, heeft wellicht met de veranderingen in speelstijl te maken sinds Roger Schmidt aan het roer staat.

''Nog steeds wordt zijn ploeg in fases compleet uit elkaar gespeeld, omdat zijn spelers nog niet negentig minuten kunnen uitvoeren wat hij van ze vraagt. Bovendien is er een chronisch gebrek aan effectiviteit'', aldus de journalist. Desondanks is er ook wat positiefs te melden over de Brabanders: ''Het al bijna afgeschreven talent Ihattaren gaf een teken van leven met een fraai doelpunt.''

Daarnaast is er nog een positieve impuls aan het spel. ''De Duitse trainer vond een oplossing voor een van PSV’s grootste problemen: de voorwaartse passing vanuit het middenveld. De doorgeschoven verdediger Boscagli onderscheidde zich aldaar tegen Heracles met twee assists. Het is de vraag of de fanatiek wisselende Schmidt nu eens gaat vasthouden aan dezelfde formatie'', besluit Vlietstra.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Saturday 24 April 2021
18:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›