Kieft: ''Zahavi is verschrikkelijk bezig in het strafschopgebied''

1
Kieft: ''Zahavi is verschrikkelijk bezig in het strafschopgebied''

Eran Zahavi had het moeilijk in de eerste seizoenshelft, maar na de winterstop heeft hij al belangrijke doelpunten voor PSV gemaakt. Dat ziet ook Wim Kieft.

''Als je Zahavi analyseert moet je hem beoordelen op zijn doelpunten, want qua meevoetballen houdt het niet over. Als je uit en thuis tegen Olympiakos tweemaal scoort, is dat goed. Omdat hij altijd in beweging is, pakte hij bij die kopbal net dat metertje vrijheid om in te koppen. Aan die vrije trap mankeerde niets'', stelt de analist in zijn column voor De Telegraaf.

De oud-spits is ook kritisch op de aanvaller. ''Zahavi is verschrikkelijk bezig in het strafschopgebied. Hij staat ook altijd met de handen in de lucht te zwaaien dat de bal naar hem toe moet. Götze en Ihattaren hebben het inzicht om in te schatten of dat de juiste keus is, maar voor al die andere PSV’ers is het verleidelijk om die bal blind te geven, terwijl dat echt niet altijd de goede keuze is. Je moet wel verder kijken dan alleen Zahavi.''

''Overigens heeft Zahavi wel een goed gevoel voor positie'', vervolgt Kieft. Na de winterstop was hij tegen Ajax al twee keer trefzeker en tegen de Grieken dus vier keer. ''Je ziet dat de bal als het ware naar hem trekt. Komt-ie ook, dan aarzelt hij niet om direct op doel te schieten. Dat hij daardoor z’n medespelers vaak volledig over het hoofd ziet, is geen sterk punt.''

1 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 27 Feb 2021 om 09:33
    Raar verhaal. Een spits moet doelpunten maken, de rest maakt niet uit. Moet je maar eens aan hem vragen wat hij van een spits vindt die niet scoort. Dan is het antwoord heel anders... het tè graag willen van Malen is meer een probleem op dit moment.
Saturday 24 April 2021
18:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›