Jans op zijn hoede: ''In balbezit beweegt alles door elkaar''

0
Jans op zijn hoede: ''In balbezit beweegt alles door elkaar''

FC Twente en PSV nemen het dit weekend tegen elkaar op. Het zal zoeken worden op het veld naar de directe tegenstander door de verschillende formaties.

De Tukkers spelen 4-3-3, terwijl de Eindhovenaren 4-2-2-2 spelen. ''De manier waarop PSV speelt, zie je steeds vaker terug. Jong Oranje doet het bijvoorbeeld ook. Maar wat is een systeem? Wij beginnen ook altijd in een 4-3-3 formatie op papier, maar in de praktijk zijn er ook regelmatig nuances. Het gaat veel meer om de spelprincipes en dan is er ook nog een verschil hoe je staat bij balbezit en balverlies'', vertelt Ron Jans in TC Tubantia.

''Het is echt niet zo dat PSV constant met vier middenvelders speelt. In balbezit beweegt alles door elkaar, en dan heb je ook nog de backs die in delen van wedstrijden meer buitenspelers zijn. Max en Dumfries hebben niet voor niets de meeste assists op hun naam staan. Ja, ze hebben waarschijnlijk alle spelers voor het eerst weer aan boord'', stelt de trainer, die daar niet zenuwachtig van wordt.

''Door de interlands betekent dat ook, dat ze maar heel weinig tijd hadden om bepaalde zaken nog verder in te slijpen. Wij zullen ons wapenen en hebben onze strijdwijze klaar. Want PSV zal natuurlijk ook rekening met ons moeten houden.''

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!