Uitdaging wacht voor PSV: ''Stap maken naar volwassen voetbal''

0
Uitdaging wacht voor PSV: ''Stap maken naar volwassen voetbal''

De Europese campagne van PSV gaat komende donderdag van start. Dan neemt het elftal van Roger Schmidt het in eigen huis op tegen Granada CF. Geen makkelijke tegenstander als je het Aad de Mos vraagt. 

"Het is een ploeg die normaliter pendelt tussen de Segunda Division en de Primera Division", legt De Mos uit bij het Eindhovens Dagblad. "Het eerste jaar na hun promotie kunnen ze vlammen. Als je een team als Sevilla kan verslaan, dan ben je gewoon sterk. Het is tactisch in orde en de handelingssnelheid ligt vier keer zo hoog als in Nederland."

In de spits bij Granada CF staat de 35-jarige routinier Robert Soldado. "Leeftijd speelt voor een spits geen rol. Hij heeft een neusje voor de goal en is geboren om doelpunten te maken", aldus De Mos. "Als hij twee van zulke kansen weggeeft als tegen PEC Zwolle, dan schiet hij ze wel binnen."

De Mos benadrukt het belang van de ontmoeting met Granada CF. "Het is natuurlijk de poulefase, maar je moet de drie punten in Eindhoven zien te houden. PSV moet de stap maken naar het volwassen voetbal. Tot dusver was het dit seizoen voor PSV zowel in de Europa League als in de Eredivisie allemaal een 'makkie'. Nu krijgen we het grote mannenwerk."

 

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 6 december 2020
16:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›