Afellay waarschuwt Ihattaren: ''Je moet heel gauw normaal doen''

0
Afellay waarschuwt Ihattaren: ''Je moet heel gauw normaal doen''

Ibrahim Afellay stond vorig seizoen met Mohamed Ihattaren op het trainingsveld, maar nu bekijkt eerstgenoemde hem van een afstand. Hij stelt dat de PSV'er in een cruciale fase zit.

''De afgelopen weken is heel Nederland over die jongen gevallen. Er is veel op hem afgekomen. We moeten niet vergeten dat hij pas achttien jaar is, z'n vader verloren is en een nieuwe status heeft gekregen. Die status is hem ook aangepraat. Terecht, want het is een groot talent. Daar komen bepaalde verwachtingen bij kijken en daar moet je mee omgaan. Bij jonge jongens zie je dat ze daar veel moeite mee hebben.

''Ik hoop dat hij de handschoen oppakt. Hij moet keihard werken en het gras uit de grond lopen'', zegt Afellay bij Studio Voetbal. ''Het is in potentie de beste speler die PSV heeft. Zijn omgeving hierin is cruciaal. Hij moet mensen om hem heen hebben die hem aan z'n oor trekken en zeggen: hey luister, grote vriend. Nu ga je heel gauw normaal doen. Hij heeft broers en die zullen dat ongetwijfeld tegen hem zeggen.''

"Het is een speler van de buitencategorie. Die verdienen wat meer tijd en krediet dan een normale speler, om het zo maar te zeggen. Het is aan hem", vervolgt hij. "Er is genoeg gezegd en geschreven over hem. Hij weet dat hij me altijd kan bellen. Als ik kan helpen, graag, maar ik ga mezelf niet opdringen. Er zijn genoeg mensen die aan hem trekken."

Afellay hoopt dat Ihattaren weer op het juiste spoor terecht komt. ''Mijn voetbalhart huilt als je dit soort dingen ziet. Hij bezet alle facetten van het voetbal, heeft een mooi contract getekend. Dat moet je nog meer motiveren om er nog meer uit te halen. Sommige mensen hebben geen mooie carrière omdat ze zware blessures oplopen, maar hij is gezegend en gezond. Hij zal nu nog meer aan de bak moeten. Het is nu aanhaken of afhaken.''

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 6 december 2020
16:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›