''De ingrediënten voor een succesverhaal van Götze zijn daar''

0
''De ingrediënten voor een succesverhaal van Götze zijn daar''

Borussia Dortmund-watcher Sebastian Wessling denkt dat Mario Götze nog de kwaliteiten heeft om tot de wereldtop te behoren. De journalist was verrast toen het nieuws rondom de Duitse superster naar buiten kwam.

"Ook omdat hij een aantal dagen geleden nog een interview heeft gegeven waarin hij zei: ik heb nog steeds veel ambities. Eén van die ambities was het spelen in en winnen van de Champions League. Dat zal natuurlijk niet zo makkelijk worden bij PSV. Ik wil ook niet arrogant klinken, maar ik denk niet dat de Nederlandse competitie bij de top-vijf competities van Europa hoort. Het is dus wel een verrassende keuze", begint Wessling bij VoetbalPrimeur.

In 2017 werd er bij Götze een stofwisselingsziekte geconstateerd. "Sindsdien is het voorhem lastig om op zijn oude niveau te komen. Hij kan nog steeds veel meters maken, maar het ontbreekt hem aan snelheid. Dat heeft hem de afgelopen jaren parten gespeeld, ook omdat het spel alsmaar sneller wordt. Snelheid wordt meer en meer een beslissende factor en dat werkt voor hem in zijn nadeel. Hij is niet zo snel als andere spelers en dat is waarom Lucien Favre ook geen plek voor hem had."

Wessling denkt dat het avontuur bij PSV uit kan lopen tot een groot succes. "De ingrediënten voor een succesverhaal zijn daar", vindt Wessling. "Mario Götze is nog altijd een fantastische voetballer. Hij speelt nu onder een coach die hem vertrouwen geeft. Alle benodigde ingrediënten voor een succesverhaal zijn dus aanwezig, maar of het ook zo gaat uitpakken moeten we afwachten."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Saturday 30 October 2021
16:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›