Derksen haalt uit: ''Wat hij nu doet is PSV naar de kloten helpen''

0
Derksen haalt uit: ''Wat hij nu doet is PSV naar de kloten helpen''

Johan Derksen snapt niet dat PSV in zee is gegaan met Roger Schmidt. De analyticus ziet dat de trainer overal over meebeslist en dat de directie van PSV het allemaal toelaat.

"Schmidt wordt gepresenteerd als een soort wonderdokter. En als je tien werkpaarden in je team hebt die allemaal druk zetten, dan heeft de tegenstander het inderdaad hartstikke moeilijk. Maar wat hij nu doet is PSV naar de kloten helpen", begint Derken bij Veronica Inside. "Die man maakt namelijk één grote fout: hij heeft een selectie gekregen, maar die selectie moet zijn systeem spelen. Dat systeem is heilig."

"Ze spelen precies zoals meneer het wil. Maar hij moet zijn systeem aanpassen aan de kwaliteiten van de spelers en niet andersom. Iedere trainer die wil zo spelen, maar je moet er wel de spelers voor hebben", vervolgt Derksen.

Derksen twijfelt over de keuzes die het PSV-bestuur maakt. "Je hebt bij een club een beleid. Maar deze trainer mag alles doen. Hij mag een reservekeeper en een back uit Duitsland halen en links en rechts nog wat aankopen doen. En of het voor de club goed is weten we niet. Straks krijgt hij een aanbieding uit een gek land en is hij weer weg en dan zit PSV met dat zooitje opgezadeld. Het slaat nergens op."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!