Wisselrol Ihattaren doet Afellay pijn: ''Hij is veruit de beste''

2
Wisselrol Ihattaren doet Afellay pijn: ''Hij is veruit de beste''

Het doet Ibrahim Afellay pijn om Mohammed Ihattaren op de bank te zien bij PSV. De 18-jarige middenvelder heeft nog moeite met het nieuwe systeem van trainer Roger Schmidt en ontbreekt daardoor telkens vaker in de basisopstelling van de Eindhovenaren. 

Afellay speelde vorig seizoen nog samen met Ihattaren bij PSV. "Ik heb hem een korte periode meegemaakt en daarin maakte hij op mij een heel goede indruk", steekt Afellay van wal in Goedemorgen Eredivisie. "Hij heeft heel goede wedstrijden gespeeld. Maar op een gegeven moment komen natuurlijk heel veel dingen op zo'n jonge speler af."

"Hij moest een keuze maken tussen Oranje en Marokko, zijn vader kwam te overlijden…", somt Afellay op. "Je hebt heel veel krachtvelden die dan los komen. Dan moet je heel sterk in je schoenen staan. En we praten wel over een jongen van achttien jaar, die net komt kijken."

Afellay erkent dat hij niet op de hoogte is van de huidige situatie bij PSV. "Ik praat het niet goed, want ik weet niet wat er exact speelt. Maar als voetballiefhebber zie ik zo'n jongen met pijn in het hart op de bank zitten. Het is veruit de beste speler van PSV."

2 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 29 Sep 2020 om 11:28
    De marrokaantjes zijn weer blind voor elkaar. Na een goede start raakt hij al een jaar geen bal meer. En gezien de extra kilo’s vind hij dat zelf niet zo erg. Afellay zijn woorden ‘’De beste speler van PSV’’ is nergens op gebaseerd en een grote belediging voor Dumfries die als verdediger en topscorer wel alles gaf voor PSV
  • 28 Sep 2020 om 22:06
    Nou Mo, bewijs het ongelijk van de trainer! Je bent goed genoeg, daar ligt het niet aan.