Doan-scenario dreigt voor PSV-internationals in september

1
Doan-scenario dreigt voor PSV-internationals in september

Een week voor de start van de eredivisie staat er een interlandweek op het programma. Clubs moeten hun internationals dan afstaan aan de nationale teams. Hierbij reizen spelers vaak naar allerlei verschillende landen. Een groot probleem in coronatijd, zo vreest PSV volgens clubwatcher Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad.

Al eerder moest PSV Ritsu Doan missen bij het begin van de voorbereiding, omdat hij zich na zijn verblijf in Japan aan het RIVM-advies van twee weken thuisisolatie hield. Als quarantaine ook verplicht wordt na internationale wedstrijden, zal PSV dus een aantal spelers een tijdje moeten missen.

Een wedstrijd die meteen in het oog springt, aldus Elfrink, is de uitwedstrijd van Jong Oranje tegen Jong Wit-Rusland, waar momenteel code Oranje geldt. "De kans is groot dat PSV daarvoor meerdere spelers moet afstaan, met bijvoorbeeld Cody Gakpo, Armando Obispo en Jordan Teze als kandidaten. Zij zullen ongetwijfeld niet risico's gaan nemen waardoor ze de eerste wedstrijd van PSV dreigen te missen."

Elfrink pleit voor duidelijke regels vanuit de KNVB. "Leiderschap en regie vanuit de KNVB zou de eredivisieclubs kunnen helpen en enig comfort kunnen verschaffen." Iets waar technisch directeur van PSV Toon Gerbrands eerder ook al voor pleitte.

Doan zelf hoeft gelukkig niet bang te zijn voor een nieuwe quarantaine. De Aziatische voetbalbond maakte bekend de WK-kwalificatie op hun continent uit te stellen tot 2021 vanwege het coronagevaar.

1 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 12 Aug 2020 om 17:28
    En de UEFA eist van clubs de garantie dat alle wedstrijden doorgaan maar de gevolgen wil niemand voor instaan blijkbaar en de clubs zijn weer de dupe. Belachelijk. Dan maar afzeggen voor interlands of wedstrijden verzetten.
zondag 4 oktober 2020
16:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›