''Ik zag dingen die vanuit de training zijn vertaald naar de wedstrijd''

0
''Ik zag dingen die vanuit de training zijn vertaald naar de wedstrijd''

Gisterenmiddag speelde PSV voor het eerst in vijf maanden weer een wedstrijd. Onder de nieuwe coach Roger Schmidt werd de oefencampagne met 3-0 gewonnen.

"Het was op de eerste plaats fijn om mijn team weer eens in een wedstrijdshirt te zien. Ondanks de hitte zag ik veel motivatie", aldus Schmidt tegenover het Eindhovens Dagblad. "Zeker voor rust hadden we goede momenten en maakten we een aantal mooie goals. Het liep de hele helft minder vloeiend, maar ik weet dat het na deze trainingsweek in deze hitte lastig is."

"We hadden een goed gevoel voor de momenten waarop we moesten pressen en de momenten waarop we de tegenstander op eigen helft konden houden", vervolgt de Duitser. "We konden dat spel niet de hele helft spelen na deze week en in deze hitte, maar ik zag dingen die vanuit de training zijn vertaald naar de wedstrijd. Daar ben ik tevreden over."

Verrassend was dat Mauro Júnior op de linksback positie plaats nam. "Voor Mauro Júnior is het een vreemde positie en hij kan daar positioneel verbeteren", weet de trainer. "Mauro is een speler die aan de bal goed functioneert, in de een tegen een sterk is en keihard werkt. Voor hem was het geen probleem om daar te spelen."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 4 oktober 2020
16:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›