''Ajax-spelers zeiden: deze wedstrijd was van tevoren al verloren''

1
''Ajax-spelers zeiden: deze wedstrijd was van tevoren al verloren''

Luuk de Jong bewaart mooie herinneringen aan de kampioenswedstrijd van PSV in 2018. De Eindhovenaren speelden Ajax met een 3-0 zege van de mat en kroonden zich daarmee tot titelwinnaar.

"Ik kan me nog herinneren dat we zó veel zelfvertrouwen voor die wedstrijd, dat het bijna niet meer fout kon gaan", blikt De Jong terug in gesprek met PSV TV. "Als je dat uitstraalt, ook naar Ajax toe, dan kan het bijna niet meer misgaan."

Volgens De Jong was bij de Ajacieden de moed in al in de schoenen gezakt. "Achteraf heb ik wat jongens van Ajax gesproken en die zeiden: deze wedstrijd was van tevoren al verloren voor ons, want er was zo'n geweldige sfeer in het stadion en we straalden zo'n kracht uit als team."

"Dat gevoel was natuurlijk fantastisch", erkent De Jong, die ook aan de nacht die op het duel volgde goede herinneringen bewaard. "Het kampioensfeest was mooi, ook al had ik tijdens de wedstrijd m'n teen gebroken en was m'n duim uit de kom geschoten."

 

1 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 5 Apr 2020 om 19:22
    Nou Luuk, in de pers riepen ze heel andere dingen. Arrogante Schone en die enge Huntelaar voorop. Wat een grote bek altijd, ze gingen ons inmaken toch? Thank god dat we die Pot wonnen, echt het hoogtepunt in het stadion voor me. En ik was ook bij Readl Madrid thuis 1988 en de 5-1 tegen Steaua Boekarest. Maar dit sloeg alles zeg.
zaterdag 14 maart 2020
19:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›