''PSV is als iemand die moeite heeft om op het streefgewicht te blijven''

0
''PSV is als iemand die moeite heeft om op het streefgewicht te blijven''

Dit weekend gaat PSV op bezoek bij Feyenoord. De druk is enorm bij de Eindhovenaren, zo schrijft ook clubwatcher Robin Jongmans van De Telegraaf.

''Winnen bij Feyenoord, in een kolkende Kuip. Het zou PSV en trainer Mark van Bommel in één klap een flinke hap lucht geven. Want de druk op de coach van de Eindhovenaren is, een week nadat algemeen directeur Toon Gerbrands de noodklok luidde, nog onverminderd groot'', constateert de journalist. De Eindhovenaren hebben het altijd moeilijk in de havenstad.

''In De Kuip verloor Van Bommel een jaar geleden zijn eerste en enige duel voor de winterstop. De overige zestien wedstrijden werden gewonnen. Het verhaal daarna is bekend. Inmiddels is PSV als iemand die moeite heeft om op het streefgewicht te blijven. Het kan fases heel gedisciplineerd in goede vorm zijn, om vervolgens de discipline los te laten en terug te vallen.''

De journalist snapt dat de spelers niet met opzet slecht spelen. ''Het is niet uit onwil, maar er zit een soort jojo-effect in de ploeg. Daar moet het heel erg snel vanaf en daar is karakter voor nodig'', besluit hij. 

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 4 oktober 2020
16:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›