VIDEO | Samenvatting: PSV boekt nipte zege tegen SC Heerenveen

0
VIDEO | Samenvatting: PSV boekt nipte zege tegen SC Heerenveen

PSV heeft zondag een einde gemaakt aan een negatieve serie. Tegen SC Heerenveen wisten de Eindhovenaren na zes wedstrijden zonder overwinning weer eens de drie punten te pakken. 

De score in Eindhoven werd al na 17 minuten geopend. Steven Bergwijn zette PSV op een 1-0 voorsprong door van afstand snoeihard binnen te schieten. Twintig minuten later herhaalde de van een blessure herstelde PSV-aanvaller het kunstje en maakte hij ook de 2-0. Ditmaal krulde hij de bal fraai langs SC Heerenveen-doelman Warner Hahn. 

Waar PSV in de eerste helft duidelijk het overwicht had, vloeiden de krachten bij de Eindhovenaren na rust weg en kantelde het spelbeeld. Dat resulteerde in de 55e minuut in de Friese aansluitingstreffer. Jens Odgaard wist met een laag schot PSV-goalie Lars Unnerstall te verschalken. 

Na de 2-1 ging SC Heerenveen nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker. De Friezen werden via Sven Botman en Mitchell van Bergen in de slotfase gevaarlijk, maar wisten het net niet te vinden. Zodoende eindigde het duel met 2-1 in het voordeel van PSV.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 4 oktober 2020
16:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›