Van Bommel zelfbewust: ''Ik denk elke keer: heb ik het goed gedaan?''

1
Van Bommel zelfbewust: ''Ik denk elke keer: heb ik het goed gedaan?''

Na een weekje rust mag PSV dit weekend weer los. Het elftal van Mark van Bommel hoopt tegen SC Heerenveen een einde te maken aan een reeks van vijf duels zonder overwinning. 

Op de persconferentie probeert Van Bommel nog maar eens de vormdip te verklaren. "Geschorsten, geblesseerden en momenten in wedstrijden waarop je iets weggeeft. Dat zijn geen excuses, maar verklaringen. We moeten nu gewoon gaan winnen, daar draait alles om", stelt de PSV-trainer, geciteerd door Voetbal International.

Het is voor Van Bommel de eerste keer dat hij als trainer zwaar onder vuur ligt. "Als voetballer heb ik mindere periodes meegemaakt, nu ook als trainer zijnde. Je moet meer vragen beantwoorden, krijgt andere vragen, ze zijn wat agressiever, mensen vinden het niet leuk als het goed gaat en wel leuk als het minder goed gaat. Maar dat is de voetballerij, dat is heel normaal."

Van Bommel is daarbij niet bang om in de spiegel te kijken. "Ik denk elke keer: heb ik het goed gedaan? Maar dat deed ik ook toen we zestien van de zeventien wedstrijden wonnen. Want ik wil het team ontwikkelen. Soms zit het tegen, soms zijn we zelf schuldig. Daar moet je mee omgaan. Voor mij is het nieuw, maar ik wist van tevoren dat ik niet alles zou winnen."

 

1 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 22 Nov 2019 om 23:42
    Probleem is dat het team al bijna 12 maanden stilstaat...
zondag 4 oktober 2020
16:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›