PSV'ers plaatsen zich met Oranje voor EK 2020

Het Nederlands elftal, zonder PSV'ers in de basis, heeft zich geplaatst voor het EK van volgend jaar. In Belfast werd het 0-0 tegen Noord-Ierland, wat genoeg was voor plaatsing. Jeroen Zoet en Denzel Dumfries bleven de hele wedstrijd op de bank, enkele oud-PSV'ers speelden wel.

Oranje had het eerst lastig met het hoge druk zetten van de Noord-Ieren, maar kreeg toch een grote kans na tien minuten. Berghuis tikte een voorzet op de lat. Twintig minuten later kwam Oranje juist heel goed weg. Veltman maakte in de eigen zestien hands en dus ging de bal op de stip. Davis schoot de bal echter richting de tweede ring.

Nederland probeerde nog aan te zetten voor rust, maar de ploegen zochten de kleedkamer op met de brilstand op het bord. In de tweede helft controleerde Oranje de wedstrijd, maar kwam het toch niet echt tot grote kansen. Noord-Ierland zakte erg ver terug en Nederland had moeite met het openbreken van de defensie.

Hoewel Nederland bloedeloos gelijkspeelde vanavond, plaatst het zich wel voor Euro 2020. Het gat met Noord-Ierland is groot genoeg voor Oranje.

Opstelling Nederland: Cillessen, Veltman, Van Dijk, De Ligt, Blind, De Roon (Pröpper 36’), F. De Jong, Van de Beek, Berghuis (L. De Jong 65’), Babel (Aké 90’), Promes