Kieft kritisch: ''Het is duidelijk dat Van Bommel daarin faalt''

0
Kieft kritisch: ''Het is duidelijk dat Van Bommel daarin faalt''

Wim Kieft heeft in zijn column in De Telegraaf andermaal uitgehaald naar Mark van Bommel. De PSV-trainer besloot vorige week vrijdag om doelman Jeroen Zoet te passeren.

Dat was al vervelend voor de doelman, maar uiteindelijk mocht hij ook niet op de bank plaatsnemen. Zoet werd dus binnen een week van eerste doelman naar derde doelman gebombardeerd. ''Het gaat erom of je je als mens kunt verplaatsen in andere mensen met wie je werkt, of je persoonlijke interesse hebt in spelers en in hun gevoelens. Het is duidelijk dat Van Bommel daarin faalt'', schrijft Kieft. Van Bommel vertelde Zoet vijf minuten voor de wedstrijd dat hij niet op de bank zou zitten.

''Geef zo iemand een weekendje vrij om even tot rust te komen. Het is nogal een klap voor Zoet, een international, als je na zoveel jaar je plaats in het doel verliest'', schrijft de oud-voetballer. Van Bommel zei na de wedstrijd dat hij de doelman niet op de bank wilde hebben, omdat hij in beeld zou worden gebracht bij doelpunten of tegendoelpunten. Zijn reactie zou worden uitvergroot. 

''Alsof Zoet een kleuter is die niet weet dat er camera's op hem staan gericht, niet weet dat hij in beeld verschijnt als er een doelpunt valt. Of Zoet als een gek gaat juichen of lachen als PSV een doelpunt incasseert. Misschien alleen inwendig, maar echt niet voor het oog van de wereld'', zegt Kieft, die een dag na de wedstrijd een persbericht van PSV zag waarin de trainer zijn excuses aanbood aan de doelman. ''Van Bommel had persoonlijk naar buiten moeten komen en zeggen dat hij verschrikkelijk dom is geweest.''

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 1 november 2020
16:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›