VIDEO | Samenvatting: PSV gaat hard onderuit bij LASK Linz

PSV heeft vanavond in Oostenrijk opnieuw een nederlaag geleden. Op bezoek bij LASK Linz werd met 4-1 verloren door de ploeg van Mark van Bommel.

Al na vier minuten legde de arbiter de bal op de stip na een handsbal van een LASK-middenvelder James Holland. Daniel Schwaab wist vanaf elf meter de score te openen. Vlak voor het einde van de eerste helft leek LASK Linz op gelijke hoogte te komen Erick Gutierrez wist de bal op het laatste moment nog van de lijn te halen. PSV mocht van geluk spreken dat het nog op voorsprong stond met rust, LASK had zeventien doelpogingen en PSV maar één.

Tien minuten na rust kwam LASK alsnog op gelijke hoogte. Reinholdt Ranftl kon scoren na matig uitverdedigen van Nick Viergever. Niet veel later kwam LASK ook op voorsprong in eigen stadion. Frieser profiteerde van opnieuw zwak verdedigen van PSV.

Het werd ook nog 3-1 voor de Oostenrijkers. João Klauss De Mello werd vrijgelaten, waarna hij de bal simpel achter Jeroen Zoet kon koppen. De ontluistering was nog niet compleet voor de club uit de Lichtstad. Klauss maakte zijn tweede doelpunt van de avond.

Door de nederlaag zakt PSV naar de derde plaats in de poule. Sporting Portugal wist in dezelfde groep met 0-2 te winnen op bezoek bij Rosenborg.