Oud-PSV'ers scoren voor Oranje: ''Te makkelijk om m'n gelijk te halen''

Het Nederlands elftal speelde gisteravond een moeizame wedstrijd tegen Noord-Ierland, maar door een ijzersterk kwartier werd de overwinning toch nog over de streep getrokken.

''Bij 0-0 had ik nog steeds het gevoel dat we zouden scoren en misschien ook wel de tweede zouden maken. Als je dan ook nog achter komt wordt het misschien zo'n avond dat alles misgaat. Matthijs en Daley werkten de bal slecht weg", zegt Ronald Koeman tegenover de NOS, doelend op de tegengoal. "De voorzet mag never nooit komen. Dan weet je dat de aanvaller vaak het voordeel heeft ten opzichte van de verdediger."

Oranje had moeite met de verdedigende Noord-Ieren. Koeman zag dat zijn ploeg in de eerste helft te langzaam speelde. "Ik vond dat we vaker via De Roon sneller naar Dumfries konden. Dat ging soms te langzaam, waardoor ze het dichtliepen. Dan ben je echt afhankelijk van individuele kwaliteiten. Die verdedigden ze goed. In de tweede helft werd het iets anders. Je hoopt dat je steeds meer druk kan brengen en meer gaat creëren. Dat gebeurde wel, maar toen kregen we de deksel op de neus."

Koeman schakelde na de tegengoal gelijk door en bracht Donyell Malen, Luuk de Jong en Donny van de Beek om een doelpunt te forceren. Memphis maakte de gelijkmaker en daarna scoorde invaller De Jong in de blessuretijd de belangrijke 2-1. Memphis maakte daarna zelfs nog zijn tweede van de avond. "Dat vind ik geweldig van Memphis. Hij kwam heel moeilijk aan de bal in een heel moeilijke wedstrijd. Hij was niet gelukkig. Als je dan toch nog zo je stempel drukt, dat is grote klasse."

Ook over het doelpunt van De Jong was de bondscoach tevreden. "Een spits wordt afgerekend op doelpunten. Gelukkig voor ons is dat bij Sevilla niet gebeurd. Nu gebeurt het wel", erkent Koeman. De bondscoach kreeg veel kritiek op het feit dat hij de aanvaller opriep en Wout Weghorst niet. "Ik ga mezelf niet op de borst kloppen. Het is zijn kwaliteit. Ik vind het te makkelijk om m'n gelijk te halen ten opzichte van mensen die wat roepen. Ik heb vertrouwen in Luuk en hij bewijst het.''

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
30/03
NEC
16:30
PSV
di
2/04
Excelsior
20:00
PSV
za
6/04
PSV
18:45
AZ
za
13/04
PSV
16:30
Vitesse
do
25/04
SC Heerenveen
18:45
PSV
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 26 68 72
2 Feyenoord 26 45 62
3 FC Twente 26 24 53
4 AZ 26 30 49
5 Ajax 26 10 41
6 NEC 26 10 39
7 Go Ahead Eagles 26 3 37
Bekijk de hele stand