De Boer blikt terug: ''Het had wel 10-0 voor PSV kunnen worden'' Ledezma moet meerdere duels van PSV missen vanwege schorsing Feyenoord kan PSV helpen: ''Die uitslag kan cruciaal zijn'' ADO reageert op vermeende spreekkoren: ''Niet waargenomen'' VIDEO | Samenvatting: PSV wint uitduel met ADO Den Haag overtuigend

Van Bommel legt uit: ''Dat zien de mensen bijvoorbeeld niet''

( 0 reacties)
Van Bommel legt uit: ''Dat zien de mensen bijvoorbeeld niet''

Voor PSV-trainer Mark van Bommel komt de komeetachtige ontwikkeling van Donyell Malen niet als een verrassing. De oefenmeester van de Eindhovenaren maakt de 20-jarige spits van dichtbij mee en weet wat hij ervoor over heeft om beter te worden.

"Wat de mensen bijvoorbeeld niet zien, is hoe vroeg hij op de club is en er alles aan doet om beter te worden", zegt Van Bommel in gesprek met De Telegraaf. "Voetballen kan hij, maar het besef dat je profvoetballer bent, is weer een andere kwaliteit. Dat je weet hoe je jezelf voorbereidt, hoe je moet trainen buiten het veld."

Door het vertrek van Luuk de Jong naar het Spaanse Sevilla heeft Malen een echte kans gekregen in de hoofdmacht van PSV. "Talent wordt steeds jonger basisspeler. Dat moet je ondergaan en je moet jezelf daarbij zo ontwikkelen, dat je snel voetbalvolwassen wordt."

Waar zijn plafond ligt? "Hij zal moeten proberen dit niveau vast te houden en te verbeteren, dat hoort bij een topper. Je moet je topniveau steeds bevestigen. Donyell is compleet, maar nog niet klaar. Hij begint nu pas", aldus Van Bommel.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 23 februari 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›