BREAKING | 'PSV heeft nieuwe linksback eindelijk binnen' ''Dan is Toon Gerbrands in geen velden of wegen te bekennen'' Rodriquez toch nog naar PSV? ''Plan A is echter Van Aanholt'' VIDEO | Pereiro arriveert in Italië: ''Cagliari-sjaal om zijn nek'' ''Beweging rond ongelukkige Gutierrez valt niet uit te sluiten''

Thomas: ''Mijn vriendin heeft het zeker niet makkelijk gehad''

( 0 reacties)
Thomas: ''Mijn vriendin heeft het zeker niet makkelijk gehad''

Ryan Thomas maakte onlangs zijn eerste minuten in het shirt van PSV. Dat is ruim een jaar na zijn komst naar Eindhoven, maar een zware knieblessure gooide roet in het eten van de Nieuw-Zeeland.

"Het heeft me twaalf maanden gekost om terug te komen", vertelt Thomas op de officiële website van PSV. "Nog langer zelfs om weer een wedstrijd te kunnen spelen. Mijn officieuze debuut. Die dag is wat later gekomen dan ik zelf had gehoopt." Thomas maakte vorige week minuten in het oefenduel met 1. FC Köln. Hij ging door een moeilijke periode.

"Ik zou willen dat het vandaag beter was gegaan. Bijna iedere dag ga je naar huis met dat gevoel", zegt hij. "Dag in dag uit zoek je de grenzen van je lichaam op en keer op keer merk je dat je lichaam nog niet kan wat het hoofd wil. Soms ging er iets mis, een ander moment moest ik simpelweg stoppen met een oefening omdat ik het niet kón afmaken."

Ook zijn omgeving had er last van. "Mijn vriendin heeft het zeker niet makkelijk gehad", beaamt hij. "Thuis was ik soms niet te genieten. Dan had ik acht uur getraind, vorderde het voor geen meter, kwam ik thuis en wilde ik niets. Niet praten, niets doen. Ze besefte wel hoe moeilijk ik het had, maar leuk is dat natuurlijk niet."

"Vooral in de laatste vier á vijf maanden was het heel moeilijk", vervolgt hij. "Ik had soms zelfs het gevoel dat het herstel achteruit ging in plaats van vorderde. Aan Rob (Ouderland, fysiotherapeut PSV red.) heb ik ontzettend veel gehad. Hij steunde me en gaf ook op mentaal vlak tips hoe hiermee om te gaan."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 2 februari 2020
16:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›