''PSV weet toch geen optie tot koop te bedingen bij transfer Rodriguez'' ''Dan is Toon Gerbrands in geen velden of wegen te bekennen'' Rodriquez toch nog naar PSV? ''Plan A is echter Van Aanholt'' VIDEO | Pereiro arriveert in Italië: ''Cagliari-sjaal om zijn nek'' ''Beweging rond ongelukkige Gutierrez valt niet uit te sluiten''

Kieft: ''Hij hoort thuis op één van de drie posities in de aanval''

( 0 reacties)
Kieft: ''Hij hoort thuis op één van de drie posities in de aanval''

Wim Kieft ziet dat zijn oude ploeg kampt met wisselvalligheid door jeugdigheid en is kritisch op de keuze van coach Mark van Bommel.

"Je ziet het bij Donyell Malen, Cody Gakpo, Mohammed Ihattaren en in mindere mate bij Steven Bergwijn", begint Kieft zijn column in De Telegraaf. Er is echter wel ruimte voor optimisme. "Malen is over enkele jaren één van de beste spitsen van Nederland en Ihattaren een geweldig talent met een gezonde brutaliteit aan de bal en een geweldige aanname."

"Bergwijn is wisselvallig omdat hij op de verkeerde plaats staat. Hij is geen nummer 10. In balbezit zie je hem denken: Wat moet ik doen? Vervolgens gaat hij met de bal lopen, terwijl er geen ruimte is voor een actie met drie of vier verdedigers om hem heen. Met zijn snelheid en wendbaarheid is Bergwijn voor elke verdediging een constant gevaar als hij één op één staat tegen een verdediger. Hij hoort thuis op één van de drie posities in de aanval."

Wanneer hij over het middenveld begint, is hij gematigd positief over Pablo Rosario, maar Gutiérrez valt hem tegen. "Het sprankelt allemaal niet, hij laat geen enkele dynamiek zien en ontpopt zich evenmin tot de creatieve geest van het elftal." De analist ziet liever Rosario en Jorrit Hendrix met daarvoor Ihattaren. "Dan moeten zeven spelers het vuile werk opknappen voor de vier voorin, die het verschil kunnen maken. Niets mis mee."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 2 februari 2020
16:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›