PSV'ers plaatsen zich met Oranje voor EK 2020 Geen PSV'ers in de basis bij Nederland tegen Noord-Ierland Malen lovend: ''Dan krijg je natuurlijk wel tips van de meester'' Monsterzege voor Bruma en Portugal, Thomas onderuit met Nieuw-Zeeland VIDEO | Gakpo belangrijk bij ruime zege Jong Oranje op Gibraltar

Van Bommel overtuigde PSV-aanwinst: ''Hij bleef maar bellen''

( 0 reacties)
Van Bommel overtuigde PSV-aanwinst: ''Hij bleef maar bellen''

Daniel Schwaab keerde deze week terug bij PSV. De Duitse verdediger verlengde afgelopen seizoen vanwege privéredenen zijn contract niet, maar heeft nu een nieuwe eenjarige verbintenis in Eindhoven getekend.

Schwaab hield zijn conditie op peil bij SC Freiburg, maar ondertussen hield trainer Mark van Bommel contact. "De trainer vroeg elke week of de deur nog openstond", zegt de Duitser tegenover de NOS. "Ik heb heel vaak gezegd: het gaat nog niet. Hij bleef maar bellen. Toen ik het goede gevoel weer had, heb ik gezegd dat we weer konden praten om te kijken of we voor allebei een goede oplossing konden vinden."

Schwaab snapt wel dat Van Bommel interesse bleef houden. "Ik heb hier de laatste jaren laten zien wat mijn kwaliteiten zijn. Op het veld en daarbuiten. Het team van nu telt veel jonge jongens. Dan is het niet slecht dat daar iemand met iets meer ervaring bijkomt", aldus de verdediger, die nu de concurrentie aangaat met oude bekende Timo Baumgartl.

Beiden speelden samen bij VfB Stuttgart. "Ik heb met hem gespeeld. We zullen zien wat het beste is voor het team", aldus Schwaab, die niet direct in actie kan komen. "Ik heb vandaag meegetraind, maar denk nog niet dat ik wedstrijdfit ben. Ik heb nog even nodig om weer 100 procent te zijn."

Schwaab twijfelde afgelopen zomer om te blijven. "Ik wilde dichter in de buurt van mijn familie zijn. Mijn oudste zoon gaat in Duitsland naar school. Ik had tijd nodig om weer op te laden, om samen met mijn gezin een goed gevoel te krijgen. Dat goede gevoel is terug. Ik kan weer gaan en zij kunnen het thuis oplossen zonder mij."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 24 november 2019
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›