De Jong weet het zeker: ''Dan waren wij kampioen geworden''

( 0 reacties)
De Jong weet het zeker: ''Dan waren wij kampioen geworden''

Luuk de Jong denkt dat het verlies op bezoek bij Ajax cruciaal is geweest in de titelstrijd. Als PSV in Amsterdam had gewonnen was er een gat van acht punten geweest in het voordeel van de Eindhovenaren.

"Dan waren wij kampioen geworden, denk ik", begint De Jong tegenover Voetbal International. "Net als iedereen in het stadion hadden wij na de rode kaart voor Ajax en de 1-1 van mij het gevoel dat het klaar was. Wij waren sterker, dominanter en kregen kansen. Dan moet je scoren, dat deden we niet."

"Maar dan moet je wel slim blijven, want je weet dat zij ook met tien man snelle spelers hebben om te kunnen toeslaan in een counter", vervolgt de spits. "Dat gebeurde. Eén keer eruit, ongelukkig moment van Schwaab, penalty en hup, 2-1. Ze hadden eigenlijk niks meer te vertellen. Die nederlaag was onnodig en het was onze eigen schuld."

In de tweede seizoenshelft pakte PSV veel minder punten dan in de eerste. "Tegenstanders konden het beter ontregelen, daardoor kwamen we er moeilijker doorheen. Ze hebben het goed dichtgezet, maar ik vind dat wij daarop niet goed genoeg hebben geanticipeerd. Als zij het middenveld vastzetten, dan is er ergens anders ruimte. Die hebben we in wedstrijden te weinig en niet snel genoeg gevonden. Dat is wel iets waarover we nadenken en op trainingen aan hebben gewerkt. Maar het was niet voldoende."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 22 september 2019
16:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›