De Jong: ''Is het dan nu een mislukt seizoen? Dat kun je je afvragen''

( 0 reacties)
De Jong: ''Is het dan nu een mislukt seizoen? Dat kun je je afvragen''

Na twee keer landskampioen te zijn geworden achter elkaar moest PSV dit seizoen de titel aan Ajax laten. Aanvoerder Luuk de Jong beseft dat de Eindhovenaren het zelf hebben laten liggen.

"Vooral de laatste twee weken waren zeer teleurstellend. Je weet dat je steeds zelf moet winnen om de druk op Ajax te houden. Als dat dan tegen AZ in Alkmaar niet lukt, is het klaar. We hebben lang bovenaan gestaan, gestreden tot het einde, maar het was niet genoeg", begint De Jong tegenover Voetbal International. "Zo’n laatste thuiswedstrijd tegen Heracles is dan heel moeilijk om te spelen. Dat zag je ook aan ons. Gelukkig sloten we goed af met winst voor eigen publiek."

"Ik moet mijn collega’s van Ajax feliciteren met het kampioenschap. Helaas waren zij net iets beter dan wij. Bij ons blijft de teleurstelling nog wel even hangen. Volgend seizoen zullen we de strijd weer aangaan, hopelijk pakken wij dan de landstitel weer", vervolgt De Jong.

De Jong beseft dat PSV een sterk seizoen speelde. "Maar is het dan nu een mislukt seizoen? Dat kun je je afvragen. Uiteindelijk is een seizoen bij PSV mislukt als de doelstelling niet wordt gehaald. Er is hier maar één ding dat telt: kampioen worden. De beker winnen is mooi en ik ben de eerste die zegt dat we voortaan veel verder moeten komen omdat we steeds zo vroeg eruit geknikkerd worden, maar de titel winnen is het belangrijkste. Mislukt klinkt wel heel hard. Maar dan hadden we maar beter moeten presteren dan onze concurrent."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 22 september 2019
16:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›