Van Bommel over situatie Guti: ''Ik vond andere wissels verstandiger''

4
Van Bommel over situatie Guti: ''Ik vond andere wissels verstandiger''

Erick Gutiérrez is de laatste weken telkens vaker onderwerp van gesprek in Eindhoven. De Mexicaan, die in de zomer voor zes miljoen overkwam, komt nauwelijks aan spelen toe in zijn eerste seizoen bij PSV.

Trainer Mark van Bommel vind het vervelend dat hij elke week weer aandacht moet besteden aan de situatie van Gutiérrez. "Er zitten nog meer spelers op de bank dan Guti. Hij heeft inderdaad de laatste tijd niet veel gespeeld. Ik vond andere wissels verstandiger. Soms heeft dat te maken met de stand of hoe een wedstrijd zich aan het ontwikkelen is. Dat probeer ik dan positief te veranderen."

Van Bommel benadrukt dat het prijskaartje dat aan de 23-jarige middenvelder hangt geen rol speelt. "Moet iemand, aangetrokken voor een groot bedrag, altijd spelen?", stelt Van Bommel retorisch. "Van de transferwaarde mag dat niet afhangen."

"Ik ga voor het elftal waarmee ik de meeste kans denk te maken een wedstrijd te winnen. Mensen mogen daar van vinden wat ze vinden, maar ik bepaal de opstelling", onderstreept Van Bommel, die het zondagmiddag met PSV opneemt tegen ADO Den Haag. "We moeten winnen. En uiteraard willen we, net als altijd, ook zoveel mogelijk scoren."

4 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 20 Apr 2019 om 23:54
  We moeten winnen en doelpunten maken dus alle creativiteit op de bank houden... het zal wel aan mij liggen.
 • 20 Apr 2019 om 12:26
  Maar niet wijzer
 • 19 Apr 2019 om 20:55
  Vanaf de winterstop niet overtuigend gelukt
 • 19 Apr 2019 om 20:18
  Elke week dezelfde reactie ‘ik ga voor het elftal waarmee ik denk dat we de meeste kans maken om te winnen’ begint ook wel heel vervelend te worden en neemt niemand meer serieus als je het spel ziet.
zaterdag 14 maart 2020
19:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›