Uneken beseft: ''Jong PSV is het moeilijkste team in de opleiding''

0
Uneken beseft: ''Jong PSV is het moeilijkste team in de opleiding''

Peter Uneken is de nieuwe coach van Jong PSV. De 47-jarige oefenmeester maakt volgend seizoen na vijf jaar in de jeugdopleiding de stap naar het beloftenteam van de Eindhovenaren.

"Vanaf het eerste moment dat ik hier kwam, voelde ik me thuis", zegt Uneken op de website van PSV. "De warmte, gezelligheid en tegelijkertijd professionaliteit voelen geweldig. Iedereen wil en probeert elkaar te helpen om verder te komen."

"Als coach moet je van alles iets kunnen", vervolgt de nieuwe hoofdtrainer. "Aanvoelen bij welke speler wat nodig is. De ene keer moet je een speler op een rustige wijze iets uitleggen, een andere keer juist niets zeggen. Dat doe je op gevoel. Daarnaast denk ik dat mensen me zouden omschrijven als een rustige coach. Ik denk na over wat ik doe, bereid me goed voor en ben duidelijk in wat ik wil."

Uneken weet dat hem volgend seizoen een zware klus te wachten staat. "Jong PSV is het moeilijkste team in de opleiding", stelt de hoofdcoach. "Een team met een totaal andere dynamiek doordat er soms spelers van het eerste aansluiten en je geregeld met een ander team traint dan speelt. Dat is logisch, want het doel van Jong PSV is om jongens klaar te maken voor PSV 1. Goed management is daarom belangrijk. Tegelijkertijd spelen we betaald voetbal en dat is een totaal andere dimensie dan opleiden. We moeten óók presteren."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 14 maart 2020
19:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›