Perez: ''Daar heeft PSV het laten liggen als het geen kampioen wordt''

( 0 reacties)
Perez: ''Daar heeft PSV het laten liggen als het geen kampioen wordt''

Mocht PSV er dit seizoen niet in slagen haar landstitel te prolongeren, dan hebben de Eindhovenaren het kampioenschap verspeeld op bezoek bij concurrent Ajax. Twee weken geleden ging PSV met 3-1 onderuit in de Johan Cruijff ArenA. 

PSV had op die dag nog vijf punten voorsprong op Ajax. "Ik blijf terugkomen op de wedstrijd tegen Ajax. Daar hebben ze het laten liggen als ze het niet worden. Dat was een cruciale fout van of de trainer of de selectie. Daar is de wedstrijd in ieder geval niet naar zich toegetrokken. Bij een 1-1 stond je alsnog vijf punten voor", zegt Kenneth Perez bij Natafelen, een programma van FOX Sports.

Koploper Ajax en nummer twee PSV hebben na 30 wedstrijden evenveel punten verzameld, maar het doelsaldo van de Amsterdammers is beduidend beter, 78 om 66. Perez verwacht niet dat PSV hier nog in de buurt van komt. "Dat was toch al beslist na de 6-2 (tegen Excelsior, red.) van Ajax?", vervolgt de Deense analist en oud-prof.

"Van Bommel had moeten zeggen dat ze eerst de eigen wedstrijden moeten winnen en de rest daarna komt. Wij zien toch ook wel hoe PSV worstelt? Dan lijkt het me sterk dat ze ineens zeven goals maken", aldus Perez, die zag dat Van Bommel niet aanvallend durfde te spelen tegen laagvlieger De Graafschap. "Je moet eerst winnen. Hij is bang dat als hij het op een andere manier invult, hij de wedstrijd misschien gaat verliezen", besluit hij.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 3 augustus 2019
20:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›