De Jong kijkt uit naar topper tegen Ajax: ''Dat zal wel meevallen''

( 0 reacties)
De Jong kijkt uit naar topper tegen Ajax: ''Dat zal wel meevallen''

PSV is in een felle titelstrijd met Ajax verwikkeld. Beide ploegen komen elkaar eind deze maand tegen in de Johan Cruijff ArenA, maar Luuk de Jong denkt niet dat de topper beslissend zal zijn.

"Dat zal wel meevallen, denk ik", zegt De Jong in gesprek met De PSV Supporter. "Je ziet nu hoeveel we na de winterstop hebben laten liggen en bovendien dat Ajax net zoveel heeft laten liggen. Dat kan na die wedstrijd in Amsterdam ook gebeuren."

De Jong kent wel het belang van het duel. "Natuurlijk is dat een ontzettend belangrijke wedstrijd, die we koste wat kost willen winnen. Echter weet je ook dat je daarna nog zeven wedstrijden hebt om eventueel opgelopen schade te herstellen", aldus de aanvoerder van PSV.

PSV speelde na de winterstop al vier keer gelijk. "Dat is frustrerend, maar je weet ook dat dit altijd kan gebeuren", relativeert De Jong. "Ik heb niet het idee dat er iets veranderd is in de ploeg, we gaan er nog steeds allemaal voor. Alleen de ballen die in de eerste seizoenshelft wel gunstig vielen, vallen nu ongunstig waardoor we die drie punten minder vaak over de streep kunnen trekken."

De Jong heeft dit seizoen maar één doel. "Alles staat gericht op het prolongeren van de titel. De meesten in de groep weten hoe het voelt om kampioen van Nederland te worden en willen weer op de platte kar door de stad. Daar moet alles voor wijken, dat gevoel leeft heel erg in de groep."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!