''De topclubs gaan hier meer dan een miljoen aan verdienen''

( 0 reacties)
''De topclubs gaan hier meer dan een miljoen aan verdienen''

De online-gokmarkt gaat ook in Nederland open. Toch betekent het niet dat clubs er grof geld mee gaan verdienen. Chris Woerts, voormalig directeur van Feyenoord en Southampton, vindt dat de Eredivisie te laat is.

Er gaat veel geld om in de online-gokmarkt, toch denkt Woerts net dat de miljoenen gaan binnenstromen. "Ik verwacht geen grote shirtsponsordeals", vertelt hij in Voetbal International. "We zijn een van de laatste markten die opengaan. De bedrijven hebben geleerd van hun ervaringen uit het verleden. In het begin ging Bwin voor meer dan twintig miljoen per jaar op het shirt van Real Madrid staan. Daar zijn ze bijna aan onderdoor gegaan."

"In Nederland moeten ze ook nog 31 procent kansspelbelasting afdragen en daardoor hebben we niet de meest aantrekkelijke markt", vervolgt Woerts. "Ik verwacht best een behoorlijke stroom aan sponsorbedragen, maar bedrijven zullen het geld wel gaan uitsmeren en niet blind in de markt pompen. Voor de Eredivisie wordt er een nieuwe inkomstenbron aangeboord, dat wel."

Ajax en PSV gingen een jaar terug al in zee met enkele Aziatische gokkantoren. "De topclubs gaan hier meer dan een miljoen aan verdienen, plus nog een percentage van de omzet. Daaronder zal het gaan om kleinere bedragen. De clubs moeten zich niet rijk rekenen", aldus Woerts.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!