Slegers: ''Daar hebben wij inderdaad één lijn in getrokken''

( 0 reacties)
Slegers: ''Daar hebben wij inderdaad één lijn in getrokken''

De maatregelen rondom uitsupporters zijn de laatste jaren in Nederland flink aangescherpt, zo hebben uitfans van NAC Breda zaterdagavond in Eindhoven in levende lijve ondervonden. Er werd geen alcohol geschonken en een veiligheidsnet belemmerde het zicht van de meegereisde NAC-fans.

Bovendien waren spandoeken niet toegestaan. Dat ook een doek ter ere van een NAC-supporter met kanker niet het stadion in kwam, maakte een deel van de NAC-aanhang flink kwaad. "Er zijn tegen Sint Petersburg en Ajax ernstige incidenten met vuurwerk gebeurd", vertelt persvoorlichter Thijs Slegers. 

"Doordat de daders zich verscholen achter spandoeken konden wij hen nooit achterhalen, vandaar het algehele verbod", legt Slegers uit in gesprek met BN/DeStem. "Daar hebben wij inderdaad één lijn in getrokken." 

Slegers erkent dat de genomen maatregelen vervelend zijn voor onschuldige uitsupporters. De persvoorlichter van PSV zou uitfans het liefst zo gastvrij mogelijk ontvangen. "Dat willen we ook graag, maar er zijn zaken die we hier gewoon niet accepteren."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!