PSV niet te spreken over verplaatsing: ''Tegen alle gemaakte afspraken''

( 3 reacties)
PSV niet te spreken over verplaatsing: ''Tegen alle gemaakte afspraken''

PSV-directeur Toon Gerbrands is allerminst te spreken over de verplaatsing van de wedstrijd tussen Ajax en PEC Zwolle. Daar komt het Eindhovens Dagblad woensdag mee naar buiten. "De spelregels worden tijdens de competitie ineens veranderd.”

PSV is niet blij met de gang van zaken. "Deze verplaatsing is tegen alle gemaakte afspraken met de betrokkenen voor dit en zelfs voor volgend seizoen. Daarover is kort geleden nog met Ajax, Feyenoord, PSV, de KNVB en Fox Sports gesproken”, vertelt Gerbrands Eindhovens Dagblad. "Hangende de competitie worden ineens spelregels veranderd."

"We hebben samen afgesproken dat wedstrijden van Europees spelende teams soms een dag of een paar uur naar voren of achteren kunnen worden verschoven. Prima. Daarmee kunnen de clubs die in internationaal verband actief zijn zich beter voorbereiden. Het scenario dat vandaag naar buiten komt is nog nooit besproken en de KNVB beslist nu op eigen houtje dat ineens een wedstrijd uit een speelronde wordt geplukt, waardoor gaten in de stand gaan ontstaan. Daarmee wordt de competitie op allerlei manier beïnvloed."

Daarnaast is de club ook niet te spreken over de communicatie. "We zijn als kleine kinderen behandeld toen we om opheldering vroegen", zegt de directeur van PSV. "Dit is beslist door Jan Bluyssen, de manager competitiezaken. Overleg bleek niet meer mogelijk. Er was aangegeven dat er woensdag geen bericht meer naar buiten zou komen, maar dat is ineens toch gebeurd."

De Eindhovenaren gaan kijken of er stappen ondernomen kunnen worden. "Zowel voor de ploegen aan de onderkant van de competitie als aan de bovenkant is dit een kwalijke zaak", vertelt Gerbrands. "We hebben niet voor niks regels met elkaar afgesproken en nu ineens worden die met voeten getreden en ook nog zonder enige vorm van overleg. Die regels spreken we samen met de clubs, Fox Sports en de KNVB af. Dit is ongelooflijk."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 21 Feb 2019 om 09:18
    Zoals ik al zei: KNVB wil ten eerste de competitie tot de laatste ronde spannend maken en uiteindelijk pakken die hoeren in amsterdam de kampioensschap! En dan luid het geluid: ‘Iedereen dacht dat PSV kampioen zou worden, bijna de hele seizoen stonden ze bovenaan, en toch flikt Ten Hag dit, er was zoveel kritiek op hem en wie gad dat gedacht !!’ ... ondertussen hebben we allemaal door hoe het hier aan toe gaat!! Tering KNVB
  • 20 Feb 2019 om 23:18
    KNVB probeert jaarlijks Ajax kampioen te laten worden, een groot Ajax nest daar, maar t lukt ze nooit. Met de var al een groot wapen erbij, en nu ook nog eens eenzijdig afspraken gaan veranderen. Ik ben bang dat dit teveel gaat worden voor ons PSV. We kunnen beter in België mee gaan doen, heel eng dit allemaal. Bah bah!
  • 20 Feb 2019 om 23:10
    Toon vergeet 1 ding. Ajax móet dit jaar van de KNVB kampioen worden. Ze proberen al jaren de competitie te beïnvloeden en ook dit jaar met scheidsrechters, VAR etc. maar zonder resultaat. Dus nu proberen ze, tegen gemaakte afspraken in zelfs, op eigen houtje en achter de rug om van andere clubs de competitie nog meer te vervalsen. Bah, eng clubje daar in Zeist.