De Jong: ''Ook al wil je dat wel, soms lukt dat net niet''

'Onverstoorbaar zijn'. Lang leek dat het geheim van het succes van PSV voor de winterstop, maar sinds de winterstop heeft de ploeg van Mark van Bommel daar een stuk meer moeite mee.

"Natuurlijk om het voetbal heen, je krijgt er zoveel van mee", legt aanvoerder Luuk de Jong uit bij FOX Sports. "Mensen praten over van alles en nog wat en daar moet je als voetballer onverstoorbaar voor zijn om te zorgen dat je elke wedstrijd weer hetzelfde doet en doet wat er gevraagd wordt. Ook al wil je dat wel, soms lukt dat net niet. Dan moet je denk ik als team zijnde mentaal sterk zijn, om in die mindere dagen toch te zorgen dat je wedstrijden blijft winnen."

De Jong zelf leerde mentaal heel sterk te worden toen hij twee seizoenen lang maar niet scoorde. "Uiteindelijk heb ik het er met de mensen kort om me heen, mijn ouders en broer, over gehad. Ze zeiden ook: je moet gewoon je ding blijven doen. Lekker blijven voetballen en dat komt dat vanzelf wel weer. Dat heb ik op een gegeven moment ook maar gedaan en dat resulteerde ook in dat het uiteindelijk weer beter ging", aldus de huidige topscorer van de Eredivisie. 

"Ik doe gewoon mijn eigen ding, wat ik fijn vind in het veld", gaat hij verder. "De jongens zoeken me ook en ik krijg ook veel kansen, veel ballen en mogelijkheden. Zo krijg je zoveel goals gemaakt." Hij is hard op weg om het record van 26 doelpunten te verbreken. "Ik hoop het. Het zou mooi zijn", aldus de spits. "Nog twaalf wedstrijden, dus als je zo doorgaat zoals je bezig bent dan zou het zo kunnen zijn dat je dat gaat verbreken, ja. Maar we zullen zien. We moeten gewoon onze wedstrijden gaan winnen, dat is het belangrijkste."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
do
25/04
SC Heerenveen
18:45
PSV
zo
5/05
PSV
12:15
Sparta Rotterdam
zo
12/05
Fortuna Sittard
14:30
PSV
zo
19/05
PSV
14:30
RKC Waalwijk
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 30 78 81
2 Feyenoord 30 54 72
3 FC Twente 30 26 60
4 AZ 30 24 55
5 Ajax 30 7 48
6 NEC 30 15 47
7 FC Utrecht 30 2 45
Bekijk de hele stand